Gemeente Gemeente Kaprijke

Nieuwe procedure voor het aanvragen van veldtoertochten

Gepubliceerd op 20 november 2018
Organiseert jouw vereniging een veldtoertocht? Vertrek je ergens in Kaprijke en loopt jouw tocht door diverse andere gemeenten? Of vertrek je in een andere gemeente maar rij je door Kaprijke? Sport Vlaanderen helpt je!

Wie in Vlaanderen een veldtoertocht organiseert, weet dat daar heel wat bij komt kijken. Als organisator moet je vaak bij verschillende instanties aankloppen om toelating te krijgen. Sport Vlaanderen wil hierbij helpen. Daarom heeft de sportadministratie een E-loket ontwikkeld om de organisatie van veldtoertochten in heel Vlaanderen op een uniforme manier te laten verlopen. Ze pleegde hiervoor overleg met de verschillende betrokkenen uit de verenigingen, sportfederaties, gemeenten en provincies. Ook de gemeente Kaprijke en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) maakt vanaf 1 januari 2019 van dit E-loket gebruik om de veldtoertochten te machtigen.  Tot nu toe moest je steeds een gemeentelijk evenementenformulier invullen voor de organisatie van een veldtoertocht. Vanaf nu loopt ook de gemeentelijke aanvraag via de digitale tool. Ook de toelating van de gemeente wordt via de tool aan de organisatoren gecommuniceerd.

Momenteel is dit E-loket enkel operationeel voor veldtoertochten in Oost-Vlaanderen. In het najaar 2019 wordt deze tool opengesteld voor heel Vlaanderen. Wij gaan er dus als eerste provincie mee aan de slag. 

https://www.sport.vlaanderen/aanvraagveldtoertochten

Let op: de tool is enkel voor veldtoertochten, en dus niet voor wandelingen, sneukeltoeren etc. Hiervoor gebruik je nog steeds het gewone evenementenformulier.