Gemeente Gemeente Kaprijke

Bibliotheekwebsite in een nieuw jasje

Gepubliceerd op 29 november 2019
De bibliotheekcatalogus zit in het nieuw. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

De bibliotheek in je broekzak

De betere ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe bibliotheekwebsite. Voortaan kan je overal snel en makkelijk via je smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan je van thuis uit met je tablet snel een eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

Beschikbaarheid materialen

De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. Zo verschijnt de  beschikbaarheidsinformatie nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Nu klik je vanuit de resultatenpagina door naar de detailpagina van een werk. Bovenaan rechts zie je in één oogopslag een samenvatting van de beschikbaarheid en lager op de pagina de gedetailleerde informatie.

Wie zoekt, die vindt

Een werk zoeken gaat nu nog sneller via het verbeterde zoekveld op de homepagina van de website. De suggesties zijn nu ook onderverdeeld in handige rubrieken. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren. Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Snel en eenvoudig verlengen

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, was tot nu toe een aparte website los van de bibwebsite. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten.

Bibliotheeknieuws

De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.