Gemeente Gemeente Kaprijke

Inzameling materiaal en aanvraagformulier voor zorgprofessionals

Gepubliceerd op 31 maart 2020
Door het tekort aan o.a. mondmaskers in de zorg organiseert de gemeente Kaprijke een inzameling. Mensen die werken in de zorg en er te kort hebben kunnen zich registreren via de link. Ook ander medisch materiaal kan je bestellen.

Inzameling

We willen graag een warme oproep doen aan iedereen om mondmaskers in te zamelen. Er is een groot te kort en onze zorgverleners hebben dit hard nodig in hun strijd tegen het Coronavirus. Alle maskers zijn welkom maar met name chirurgische maskers en maskers uit de bouw (FFP2, FFP3; N95) zijn hard nodig. Zelf mondmaskers naaien helpt ook. Online vind je verschillende patronen om dit te doen.

Ons inzamelpunt bevindt zich aan het AC in Kaprijke aan de achterdeur rechts van de trap. Inleveren kan elke werkdag van 08:30 tot 17:00.

Voor extra info rond het coronavirus:
Website: www.info-coronavirus.be
Telefoon: 0800/14 689
Twitter: @be_gezondheid
Facebook: FOD Volksgezondheid

Zorgverleners met tekorten aan maskers en ander materiaal

Professionals die een acuut tekort aan maskers ondervinden kunnen zich HIER registeren. De verdeling gebeurt door de Brandweerzone nadat ze de opdracht hiertoe kregen van de bevoegde overheidsinstantie. Rechtstreeks contact nemen heeft dus geen zin.

Producenten en leveranciers

Wie medisch materiaal kan produceren en/of leveren wordt gevraagd zich te melden via DEZE LINK.