Gemeente Gemeente Kaprijke

Lembekenaar Saar De Storme krijgt 100.000e prik in Vaccinatiecentrum Hoge Wal

Gepubliceerd op 06 september 2021
In Vaccinatiecentrum Hoge Wal werd op zaterdag 4 september de 100.000e prik gezet. De eer ging naar Saar De Storme (12) uit Lembeke, die haar tweede vaccin kwam halen.
Saar kreeg als verrassing het gezelschapsspel ‘De Slimste Mens ter Wereld’ mee naar huis.
"Ik heb niet getwijfeld om mij te laten vaccineren!", klinkt het bij de tiener, "Alleen zo kan ik weer afspreken met vrienden zonder mondmasker".

Geslaagde vaccinatiecampagne

De 100.000e prik staat symbool voor de geslaagde vaccinatiecampagne in het vaccinatiecentrum. Meer dan 91% van de 12+’ers van Assenede, Evergem, Kaprijke en Zelzate is volledig gevaccineerd. Dat is een heel hoog aantal. We willen elke inwoner die een prik liet zetten, graag bedanken om langs te komen. Dat heel wat coronamaatregelen nu op de schop kunnen, is te danken aan de grote vaccinatiebereidheid in Vlaanderen.

Een grote dankjewel ook aan alle vrijwilligers en medewerkers die sinds februari hun beste beentje voorzetten om van het vaccinatiecentrum een succes te maken. Zonder hen zou dit niet gelukt zijn.

Laatste eerste prik

Ben je van gedachten veranderd en wil je toch nog je allereerste prik tegen het coronavirus krijgen? Dan maak je best nog snel een afspraak. Op zaterdag 18 september zetten we de laatste eerste spuiten in ons vaccinatiecentrum.

ZO MAAK JE EEN AFSPRAAK

Inhaalvaccinatiedagen tweede prik

Deed je er alles aan om je tweede afspraak voor vaccinatie na te komen, maar lukte dat niet? Dan kan je een inhaalvaccinatie krijgen. Een tweede dosis krijgen op een later moment is veiliger dan helemaal geen tweede dosis. Er zijn inhaalvaccinatiedagen op 8, 11, 18 en 25 september en 9 oktober. Je krijgt hetzelfde vaccintype als bij je eerste prik.

ZO MAAK JE EEN AFSPRAAK

Extra prik

De meest kwetsbare mensen met een verzwakt immuunsysteem krijgen vanaf midden september een extra prik. Concreet gaat het om een groep mensen met aangeboren afweer­stoornissen, patiënten die nierdialyse nodig hebben, bepaalde hiv-patiënten, patiënten die een bepaalde kankerbehandeling volgen en mensen die medicatie nemen die hun immuunsysteem verzwakt. Zij krijgen een spuit met het Pfizervaccin.

De huisarts, mutualiteit of behandelende arts voegt de namen toe aan een centraal systeem. Controleer vanaf maandag 20 september of je op de lijst staat via myhealthviewer.be of mijngezondheid.be.