Gemeente Gemeente Kaprijke

Koop je lokale producten met 'Goeste'!

Gepubliceerd op 24 mei 2022
Onze streek is rijk aan lokale producten. Deze werden al goed in de kijker gezet met de Week van de Korte Keten. Maar nu hebben producenten, gemeentebesturen, horecaondernemers en anderen samen de handen ineen gestoken om een eigen kwaliteitslabel te ontwikkelen: Goeste!

In het Meetjesland zijn er al heel wat initiatieven rond korte keten. Het is de bedoeling om die allemaal nog dichter bij elkaar te brengen en intensiever samen te werken. 

Het nieuw label Goeste bundelt verschillende zaken. Het is de intentie om producenten van het Meetjesland hun vlees, zuivel, groenten, dranken ... te laten uitbrengen onder het logo 'Goeste'. Zo is het duidelijk voor alle klanten dat je een kwaliteitsvol product van dicht bij huis koopt.

Goeste is uiteraard dialect voor zin hebben in iets lekkers. Wie goed kijkt naar het logo, ziet dat het vorkje bovenaan de tekening bestaat uit de drie beentjes van de letter M van Meetjesland. De kromme lijn heeft de vorm van een diep bord dat je vol kan scheppen met lekkers uit de streek.

Ben je nieuwsgierig wat er allemaal te ontdekken valt? Neem dan binnenkort eens een kijkje op www.goeste-meetjesland.be.