Gemeente Gemeente Kaprijke

Kloosterkapel Sint-Jozef Lembeke wordt multifunctionele ontmoetingsruimte

Wat

De Kloosterkapel van Lembeke is na een grondige renovatie omgetoverd tot een multifunctionele ontmoetingsruimte. De gemeente diende daartoe een subsidieaanvraag in bij de provincie en deze werd goedgekeurd.

De renovatie kaderde in de omvorming van de gehele site van het oud klooster. Het oude klooster is verdwenen om plaats te maken voor een andere invulling. De Kloosterkapel bleef behouden en kreeg een nieuwe functie als ontmoetingsruimte. Deze werd feestelijk geopend op vrijdag 3 maart 2023.

De inwoners en verenigingen van Lembeke waren al een tijdlang vragende partij voor meer infrastructuur voor ontmoeting en verenigingsleven. 

Vanaf 8 maart 2023 is de Kloosterkapel beschikbaar voor verhuur. Deze unieke ruimte is geschikt voor kleinere feesten zoals babyborrels, pensioen/familiefeesten, vergaderingen, recepties, en andere sociaal-culturele/sportieve evenementen. Het beschikt over één ruimte met keuken en sanitair. De oorspronkelijke kerkelijke restanten (het altaar en het koor) zorgen voor een unieke sfeer in de ruimte.

Hoe aanvragen

Een reservatie voor de Kloosterkapel gebeurt via https://reservaties.kaprijke.be/. Je maakt een gebruikersaccount aan, en gaat dan naar het tabblad zalen. Om beschikbaarheid na te gaan heb je geen account nodig.

Meer info

Meer info over het renovatieproject vind je op www.vlaanderen.be/pdpo, met steun van ELFPO.