Gemeente Gemeente Kaprijke

Kaprijke start met fietsleasing voor eigen personeel

Gepubliceerd op 24 november 2021
Personeelsleden van Kaprijke kunnen binnenkort gebruik maken van een nieuw systeem van fietsleasing. Op die manier wil Kaprijke het personeel nog meer stimuleren met de fiets naar het werk te komen in plaats van met de auto.

Sinds de goedkeuring van het Besluit van de Vlaamse Regering van 12 maart 2021 is het voor lokale besturen mogelijk een fietslease aan te bieden aan hun medewerkers. Personeelsleden kunnen bestaande voordelen laten inruilen voor fietsmobiliteit. Ze kunnen (een deel van) de eindejaarstoelage en/of de fietsvergoeding voor woon-werkverkeer inzetten ten voordele van een leasebudget. 

Het initiatief kwam er onder impuls van streekintercommunale Veneco. Veneco rolde de dienstverlening van fietsleasing succesvol uit voor eigen personeel en polste bij haar vennoten naar de bereidheid om hierin mee te stappen. Naast Kaprijke, toonden ook 14 andere gemeenten interesse.

Veneco en het bestuur van Kaprijke wil door middel van een kwalitatief aanbod van fietsleasing verder inzetten op duurzame mobiliteit en een steentje bijdragen om te komen tot een koolstofarme samenleving. Personeelsleden kiezen zelf of ze een fiets willen leasen, en kunnen op die manier meewerken aan een gezonde en veilige leefomgeving.