Gemeente Gemeente Kaprijke

Ja, Kaprijke viert de Vlaamse Feestdag. Live concert van By Far!

Gepubliceerd op 10 juli 2020
Het is geen jaar als alle andere, maar onze gemeente wil 11 juli toch niet zomaar laten passeren. Uitbundig vieren zit er dit jaar niet in. Het wordt een voorzichtige editie, uiteraard met respect voor alle geldende coronarichtlijnen. Maar we vieren.

Afspraak zondag 12 juli vanaf 10.30 uur op het Plein.

Hou onze website in de gaten: de informatie en de richtlijnen worden later op de week concreter en verfijnd en zijn dit jaar uiteraard extra van belang.

Programma

10.30 uur: start picknick in bubbels

11.00 uur: verwelkoming door burgemeester

(met toelichting bij de opening van de Hippoliet Van Peenefietsroute)

11.10 uur: start inrijden nieuwe fietsroute (gespreid in bubbels) en verderzetting picknick

11.15 uur: live concert van By Far (Waarschoot)

Bubbels

Met bubbels bedoelen we dit jaar geen cava, maar cirkels op het Plein waar je met een vooraf bestaande bubbel je intrek mag in nemen. Er zijn bubbels tot 2, 5, 10 en 15 personen. Er zijn 4 bogen met bubbels. De kleinste bubbels bevinden zich dichtst bij de kiosk, de grootste bubbels achteraan (zie afbeeldingen onderaan, klik ze aan om ze te vergroten). De ruimte tussen de bubbels in een boog is 1,5 meter - de ruimte tussen de bogen is 3 meter. Kom je toe, vertrek je, of moet je naar het toilet, neem dan steeds de gang tussen 2 bogen naar de zijkant. Blijf voor het overige te allen tijde in je bubbel. Wie vorige edities meemaakte, weet dat het midden op het Plein heet kan zijn. Dit jaar is het echter geen optie om allemaal samen dicht bij mekaar de koelte van de schaduw van de bomen op te zoeken. Breng een parasol mee als je wil!

De fiets

We rijden een nieuwe fietsroute in, dus nodigen we je uiteraard uit om met de fiets te komen! Maar dat hadden we sowieso gedaan: de overheid wil mensen blijven aanmoedigen om meer te fietsen. Op elke hoek van het evenemententerrein is een fietsenstalling met nadarhekkens voorzien. Kom je met een gezelschap tussen 6 en 15 personen, maak dan gebruik van één van beide fietsenstallingen achteraan op het terrein, aangezien je in één van de twee bogen achteraan plaatsneemt. Kom je met een gezelschap van vijf personen of minder of kom je alleen, gebruik dan één van de twee fietsenstallingen vooraan, want de kleine bubbels bevinden zich vooraan op het Plein.

Eten en drinken

Er wordt om organisatorische redenen door de coronacrisis dit jaar geen gratis drankje aangeboden. Breng je eigen picknick en drank mee. We zouden vriendelijk willen vragen om matig te zijn met alcohol. Ten eerste omwille van de verkeersveiligheid, aangezien tijdens de viering ook een nieuwe fietsroute wordt geopend. En ten tweede omdat recente gebeurtenissen ons hebben geleerd dat het respecteren van de coronarichtlijnen omgekeerd evenredig is met het alcoholgebruik. Met andere woorden: dronken mensen neigen het minder nauw te nemen met de richtlijnen. We willen niet betuttelen, maar eenieder wijzen op de eigen verantwoordelijkheid. Zo kunnen we blijven terugkijken op een anders-dan-anders maar toch mooie viering, ook veertien dagen later.

Wat is er te doen?

De jaarlijkse picknick uiteraard, zij het in je eigen bubbel. Wij proberen voor een streepje muziek te zorgen, en er wordt ook een nieuwe fietsroute in onze gemeente geopend: een privé-initiatief van enkele fietsvrienden in onze gemeente. Je krijgt de kans om die als eerste in te fietsen, voor of na je picknick, naar keuze, maar steeds binnen je eigen bubbel, met gespreid vertrek. Op die manier zijn er ook minder mensen tegelijk op het Plein en is het nog makkelijker om afstand te houden.