Gemeente Gemeente Kaprijke

Huur vanaf 13 januari de sportcafetaria in de sporthal in Lembeke

Gepubliceerd op 05 januari 2024
Maak je sportervaring nu nog aangenamer en huur vanaf 13 januari 2024 ook de sportcafetaria samen met een van de sportzalen in de sporthal van Lembeke.

Vanaf 13 januari kunnen (sport)verenigingen de cafetaria huren in combinatie met de huur van de sportzalen.

De achterliggende vergaderzaal kan los gehuurd worden door alle verenigingen.

Reserveren kan vanaf vandaag via https://reservaties.kaprijke.be/

Wijzigingen huishoudelijk reglement en retributiereglement

Het huishoudelijk reglement en het retributiereglement van de sporthallen in Kaprijke en Lembeke hebben een aantal wijzigingen gekregen die op 21 december 2023 door de gemeenteraad zijn goedgekeurd.

Een korte opsomming van de belangrijkste wijzigingen:

Cafetaria en vergaderzaal:

De retributie van de cafetaria in Lembeke en Kaprijke voor sportverenigingen of voor speciale evenementen met culturele en/of commerciële inslag (enkel in combinatie met huur van de sportzaal):

  • Gebruik cafetaria door sportclubs bij sportief gebruik: 3 euro/uur.

De retributie voor de vergaderzaal in Lembeke:

  • Gebruik vergaderzaal (enkel per blok van 5 uur): 3 euro/uur (dranken zijn zelf te voorzien, de frigo’s kunnen worden gebruikt).

De huur van 1/3 en 2/3 van de sporthallen wordt geschrapt. De sporthallen kunnen nog enkel per halve of volledige zaal afgehuurd worden.

Indien manifestaties worden georganiseerd zonder sportieve inslag, waarbij de kleed- en wasruimten worden gebruikt, wordt de retributie van 5 euro/uur aangerekend.   

Openen en afsluiten sportinfrastructuur:

  • Gebruikers van de sportinfrastructuur zijn verantwoordelijk om na het gebruik de hen ter beschikking gestelde infrastructuur naar behoren af te sluiten in opdracht van de sportdienst. De sleutel dient afgehaald en teruggebracht te worden tijdens de kantooruren bij de sportdienst in Lembeke.
  • Aan regelmatige gebruikers die een abonnement of reeks voor meerdere reservaties aangaan zal de sleutel gedurende de volledige looptijd van het gebruik ter beschikking gesteld worden en dient de sleutel na afloop van de laatste reservatie pas terugbezorgd te worden bij de sportdienst.
  • In uitzonderlijke gevallen kan gevraagd worden aan de gebruiker om de infrastructuur te openen.

Alle details van de nieuwe reglementen kan je nalezen via www.kaprijke.be/huur-sporthallen