Gemeente Gemeente Kaprijke

Red je huisdier bij brand en kleef een huisdiersticker op je raam

Gepubliceerd op 26 september 2018
Verschillende Vlaamse steden en gemeenten, waaronder onze gemeente, stellen een huisdiersticker ter beschikking aan hun burgers. Door deze sticker op het raam of de deur van een woning te kleven, kan een bewoner aan de hulpdiensten laten weten hoeveel én welke huisdieren in een huis aanwezig zijn.

Voor de hulpdiensten is het niet alleen belangrijk om te weten hoeveel personen er in een woning aanwezig zijn, maar is het ook nuttig om te weten of en hoeveel huisdieren er wonen. Elk jaar worden immers tientallen of zelfs meer huisdieren het slachtoffer van een woningbrand, een CO²-vergiftiging of wateroverlast. Vaak omdat de hulpdiensten onvoldoende zicht hebben op het aantal huisdieren aanwezig in de woning.

Recent lanceerde Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts een uniforme huisdiersticker, die je goed zichtbaar op je venster kan kleven. Zo laat je in één oogopslag weten hoeveel en welke dieren aanwezig zijn in de woning.

Kleef ook je gratis huisdiersticker

Wil jij ook zo'n huisdiersticker aan je raam hangen? Je kan je gratis sticker komen afhalen bij  de dienst burgerzaken en bij de technische dienst in het administratief centrum (Veld 1 in Kaprijke) en bij het OCMW (Lembeke-Dorp 43).