Gemeente Gemeente Kaprijke

Huisartsenwachtpost Meetjesland geopend boven spoedgevallendienst AZ Alma

Gepubliceerd op 07 januari 2019
Inwoners uit de regio Meetjesland (en ruime omgeving) die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen sinds 4 januari 2019 terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost is gevestigd boven de spoedgevallendienst van het AZ Alma in Eeklo.

De huisartsenwachtpost heeft een bereik van ruim 197 000 inwoners waar de inwoners van volgende steden en gemeenten (inclusief deelgemeenten) terecht kunnen: Aalter - Maldegem - Lievegem - Assenede - Eeklo - Evergem - Kaprijke - Sint-Laureins - Langerbrugge Eiland - Sint-Kruis-Winkel - Terdonk - Wachtebeke - Zelzate - Beernem.

Tot zes huisarsten per shift

Overdag zijn er in de wachtpost altijd vier huisartsen aanwezig. Nog twee andere huisartsen rijden samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken. Tijdens de nachtelijke uren is er één huisarts present in de wachtpost en één doet de huisbezoeken. Daarnaast is er één arts die inspringt waar nodig.

Huisbezoeken worden wel enkel gedaan in het wachtgebied en zijn vooral voorbehouden voor patiënten in een verzorgingstehuis of een instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

1733

Een afspraak maken voor een bezoek aan de wachtpost is niet nodig. Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot maandagmorgen 8.00 uur. Op feestdagen is dat vanaf 19.00 uur vóór de feestdag tot 8.00 uur de dag na de feestdag. Als je in het wachtgebied woont en een huisarts wenst, dan kan je dit via het centrale telefoonnummer 1733. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp begeleidt je naar de juiste hulpverlening.

Meer info?

www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be