Gemeente Gemeente Kaprijke

Heropstart werken Eeklostraat

Gepubliceerd op 06 september 2022
De werken in de Eeklostraat lagen even stil ten voordele van de Heihoekse kerkwegel. Maar nu deze werken zijn afgerond, starten we weer terug op in de Eeklostraat.

Het deel van de Eeklostraat tussen het kruispunt Ledestraat en het rond punt is weer terug open. Fase 2 van de werken aan het fietspad in de Eeklostraat zal vanaf maandag 5 september worden hervat. Dit betreft het stuk tussen het kruispunt met de Windgatstraat tot aan de grens met Eeklo (noordzijde), en houdt in dat er opnieuw eenrichtingsverkeer zal zijn, waarbij enkel de rijrichting richting het rond punt in Lembeke wordt toegelaten (dus verboden voor de richting naar Eeklo).

Voor het verkeer richting Eeklo is een omleiding uitgewerkt via Aveschoot – Nieuwstraat – Vrombautstraat – Kriekmoerstraat (Eeklo). Deze regeling zal nog tot in november aanhouden.

De werken focussen zich op de heraanleg van het fietspad in beton op de bestaande breedte waarbij alle opritten vernieuwd worden in kasseien, en alle verdwenen en zieke bomen vervangen worden door olmen. Het lokaal verkeer zal zich vanaf heden tot ongeveer 1 november in beide richtingen kunnen verplaatsen van de Gn. Mad. D’Alcantaralaan tot aan de Windgatstraat.