Gemeente Gemeente Kaprijke

UPDATE vrijdag 16/10/2020: uitstel heraanleg E34/N49 in Kaprijke

Gepubliceerd op 16 oktober 2020
De werken het Agentschap Wegen en Verkeer voor het vernieuwen van het wegdek van de E34/N49 in Kaprijke zijn voor een derde maal uitgesteld. Een nieuwe startdatum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Door het aanhoudende natte weer van de afgelopen weken zullen de werken weer worden uitgesteld. Een nieuwe startdatum is nog niet bekend. De asfalteringswerken kunnen niet uitgevoerd worden in regenweer en lage temperaturen.

Voor een beter wegcomfort herstelt de aannemer het asfalt tussen het kruispunt met de Vaartstraat en de brug Stroomstraat in Oosteeklo. Het verkeer op de E34/N49 komende vanuit beide richtingen (Antwerpen/Kust) rijdt over één rijstrook en sommige op- en afritten langs dit traject gaan dicht. De werken duren ongeveer drie weken.

Wat houden de werken in?

Er komt nieuw asfalt op de E34/N49 tussen het kruispunt met Vaartstraat (Kaprijke-Lembeke) en brug Stroomstraat (Oosteeklo) over een afstand van 4.5 km. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder te beperken. De asfaltwerken zelf duren 2 weken. De planning is afhankelijk van het weer.

Tijdens de voorbereidende fase van de werken maakt de aannemer de doorsteken en neemt hiervoor in beide rijrichtingen de linkerrijstrook in. Deze doorsteken zijn intussen gerealiseerd.

Fase 1: asfaltherstelling richting Antwerpen (zie kaart in bijlage)

De aannemer werkt op de rijrichting Antwerpen komende van de Kust. Het verkeer op de E34/N49 rijdt over één rijstrook in beide richtingen. De bereikbaarheid van zowel de E34/N49 vanuit Kaprijke en Lembeke als andersom ondergaat hinder. Hiervoor zijn omleidingen uitgewerkt (zie bijlagen): 

  • Alle opritten naar de E34/N49 naar Antwerpen/Kust zijn afgesloten.
  • De afrit E34/N49 komende van de Kust naar de Vaartstraat te Lembeke blijft open.
  • De afrit E34/N49 naar Kaprijke vanuit de richting Kust is afgesloten, de afrit vanuit de richting Antwerpen is wel open.
  • Komende vanuit de Vaartstraat (Kaprijke/Lembeke) is de E34/N49 niet bereikbaar.
  • Ook het dwarsen van de E34/N49 is niet mogelijk.

Fase 2: asfaltherstelling richting kust (zie kaart in bijlage)

De aannemer wisselt van kant en werkt op de richting kust. Het verkeer op de E34/N49 blijft over één rijstrook rijden in beide richtingen:

  • Alle op- en afritten van het kruispunt worden afgesloten met uitzondering van die van Lembeke komende vanuit de richting Kust.
  • Lokaal verkeer kan via de E34/N49 in Oosthoek afrijden (zie bijlage). 

Omleiding voor de fietsers (twee weken) zie kaart in bijlage

Voor fietsers is er een omleiding uitgewerkt.