Gemeente Gemeente Kaprijke

Guy Swinnen Band komt naar het SOCK dit najaar

Gepubliceerd op 27 februari 2018
"De goeroe van een generatie rockers": Hugo Matthysen zong het over Stan Ockers maar bedoelde het ironisch - wij zeggen het over Guy Swinnen en we menen het. Het behoeft weinig inleiding: op vrijdag 19 oktober 2018 ontvangen we de frontman van The Scabs in het SOCK met zijn nieuwste band.

In 1996 stoppen The Scabs er mee, maar Guy Swinnen verdwijnt nooit helemaal van de scene. Hij bracht in zijn carrière ondertussen al meer dan 10 albums uit, solo en met band. Er is zelfs een link met ons (uitverkochte) openingsconcert van Kadril en Riguelle van eind vorig jaar. Na de split van The Scabs doet Guy Swinnen mee aan het project Spelers & Drinkers waarvan Patrick Riguelle één van de inspirators is. De twee blijven daarna nog een tijdlang samenwerken.

Guy Swinnen Band bestaat nu al een aantal jaar en bevat, naast Guy Swinnen zelf, nog meer schoon volk. Gitarist David Piedfort speelde vroeger al samen met Guy bij de americana band The Country Counts, Jean-Marc Talloen basste bij Derek and the Dirt en Wim Geenen drumde het mooie weer bij The Paranoiacs, Stash en Admiral Freebee.

Guy Swinnen behoort tot het selecte clubje van Vlaamse muzikanten die vanaf minuut één naar de keel grijpen en een concert lang kunnen blijven ontroeren, en daar zit zijn unieke stemgeluid zeker voor iets tussen. Hij zit in het hart van veel muziekliefhebbers, en het lijdt dan ook weinig twijfel dat velen erbij zullen willen zijn op 19 oktober. Verwacht je eveneens aan een flinke portie klassiekers van The Scabs.

 

Wie? Guy Swinnen Band

Waar? SOCK, Molenstraat 28, Kaprijke

Wanneer? Vrijdag 19 oktober 2018 om 20:00 uur

Hoe? Staand concert

 

Hou onze website in de gaten voor de start van de ticketverkoop.

 

Guy Swinnen in het Belgisch Pop & Rock Archief

Guy Swinnen officiële website

Guy Swinnen op Facebook

Guy Swinnen Band op Facebook