Gemeente Gemeente Kaprijke

Gewillige gevels gezocht voor muurkunst

Gepubliceerd op 14 januari 2021
Het gemeentebestuur wenst deze legislatuur drie gevels van burgers in de gemeente op te smukken met kunst. Dat kan bijvoorbeeld met licht zijn, of met verf. Dat kan bijvoorbeeld een schilderij zijn of een stukje poëzie. Veel is mogelijk, binnen een budget van 500 euro.

Met dit project wil het bestuur onze gemeente nog aantrekkelijker maken, en passanten verrassen met originele en tijdelijke kunst.

Heb jij een gevel die goed zichtbaar is voor voorbijgangers, vanop straat dus? Zie je het wel zitten om er een kunstenaar of kunstenares “zijn of haar ding op te laten doen” en het werk minstens 1 jaar lang te tonen? De gemeente betaalt binnen het budget alle materialen die nodig zijn, en kan spots voorzien om je “gepimpte” gevel tijdens de wintermaanden ook ’s avonds in de kijker te zetten. Ook de elektriciteitskosten zijn dan voor de gemeente.

Interesse? Laat het weten aan Koen. Heb je misschien zelf al een concreet voorstel? Of een mogelijke uitvoerder? Vermeld het er dan zeker bij! We kijken uit naar jullie voorstellen. Ken je iemand die hierin geïnteresseerd kan zijn? Geef het door.