Gemeente Gemeente Kaprijke

Wil jij je gevel wel eens in de kijker zetten met kunst?

Gepubliceerd op 01 februari 2021
Het gemeentebestuur zoekt inwoners die hun gevel beschikbaar willen stellen om er een tijdelijk kunstwerk op te maken of projecteren. Dat kan bijvoorbeeld met verf zijn, maar dus ook gewoon met licht. Dat kan bijvoorbeeld een muurschildering zijn of een stukje poëzie.

Veel is mogelijk, binnen een budget van 500 euro. Met dit project wil het bestuur onze gemeente nog aantrekkelijker maken, en passanten verrassen met originele en tijdelijke kunst.

Heb jij een gevel die goed zichtbaar is voor voorbijgangers, vanop straat dus? Zie je het wel zitten om er een creatieve geest “zijn of haar ding op te laten doen” en het werk minstens 1 jaar lang te tonen? Of wil je zelf die creatieveling zijn? Nogmaals: het hoeft niet per sé geschilderd te zijn, een lichtprojectie kan evengoed!

De gemeente betaalt binnen het budget alle materialen die nodig zijn. In het geval van een schildering of graffitiwerk kan een spot voorzien worden om je gevel tijdens de wintermaanden ook ’s avonds in de kijker te zetten. De elektriciteitskosten worden je dan vergoed door de gemeente.

Heb je interesse? Laat het weten aan de Cultuurdienst per mail. Ken je iemand die dit mogelijks wel ziet zitten? Geef het door. Heb je misschien zelf al een concreet voorstel? Of een mogelijke uitvoerder? Jij zelf misschien? Vermeld het er dan zeker bij! We kijken uit naar jullie voorstellen.