Gemeente Gemeente Kaprijke

Geen Voorstraatkermis in oktober, augustuskermis digitaal, boerenmarkt en sportactiviteiten blijven doorgaan

Gepubliceerd op 30 juli 2020
Het comité van Voorstraatkermis heeft beslist om geen activiteiten te organiseren dit jaar. Er zal dus geen rommelmarkt doorgaan in de Voorstraat in oktober. De augustuskermis krijgt opnieuw een digitale versie vergelijkbaar met de junikermis.

Evenementen geëvalueerd en ingeperkt

De coronapandemie flakkert terug op en de veiligheidsraad riep de gemeentes op om een evaluatie te doen van de nog geplande evenementen op hun grondgebied. Op de crisiscel van dinsdag 28 juli 2020 werd dan ook overgegaan tot een annulering van de fysieke augustuskermis, het grootste evenement op de planning.

Tot vorige week liepen de voorbereidingen nog om de augustuskermis alsnog te laten doorgaan: er was een corona-draaiboek in opmaak, er was samengezeten met alle kermisstandhouder en met Angär die de muzikale programmatie in handen nam. Maar de evolutie van het virus wijzigt zo snel dat we genoodzaakt zijn als gemeente om onze verantwoordelijkheid te nemen en editie 2020 aan ons voorbij te laten gaan.

Ook kleinere evenementen werden onder de loep genomen. Heel wat organisatoren lieten zelf spontaan reeds weten het evenement af te gelasten of later een nieuwe datum te zoeken. Zo zullen bv. de buurtfeesten ‘Koer’ en ‘Boslucht’ niet in augustus plaatsvinden. Nieuwe of nog niet behandelde aanvragen krijgen geen vergunning voor augustus.

Het verbod op evenementen in augustus slaat niet op sportactiviteiten noch op de boerenmarkt. Voor deze activiteiten zijn aparte protocollen van toepassing. Op de verstrenging van deze protocollen wordt eveneens toegezien. Een bezoekje brengen aan de boerenmarkt doe je in augustus bv. alleen, met mondmasker, en duurt niet langer dan 30 minuten.

Eind augustus volgt opnieuw een evaluatie waarna beslist wordt wat wel of niet kan doorgaan in september. Organisatoren die iets hebben gepland in september zullen nog even geduld moeten oefenen vooraleer ze een beslissing krijgen in hun dossier.

Angär zet dus ook voor de augustuskermis weer in op een digitale editie. Meer daarover via Angar.be