Gemeente Gemeente Kaprijke

Geen fuiven en gelegenheidsfeestjes tot 26 december.

Gepubliceerd op 24 november 2021
Fuiven, feesten en evenementen die niet professioneel omkaderd zijn worden geannuleerd tot 26 december. Dat heeft Oost-Vlaamse gouverneur Carine Van Cauter beslist met als doel de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Het gaat om elektronisch versterkte muziek- of dansfeesten, ingericht door organisatoren van wie dit niet tot de normale programmatie behoort. Vaak zijn dat bijv. jeugd- of sportverenigingen.

Evenementen en feesten die onder de federale coronaregels vallen en professioneel worden georganiseerd (bijv. in danscafé’s) mogen wel blijven doorgaan. Daarnaast kunnen jeugd- en sportverenigingen wel nog andere activiteiten blijven organiseren, bijv. een eetfestijn. Ook de reguliere werking van deze verenigingen komt niet in het gedrang.

Tot slot vallen ook privéfeesten thuis niet onder het verbod, al vragen we wel de bestaande basisregels (afstand, ventilatie, mondmasker) goed op te volgen.

Het volledige politiebesluit lees je op pdf. In bijlage. Voor vragen of meer info kan je terecht op evenementen@kaprijke.be of tel. 09 323 90 54.