Gemeente Gemeente Kaprijke

Fietspaden Kaprijke krijgen facelift

Gepubliceerd op 13 oktober 2021
In Kaprijke worden op verschillende plaatsen de fietspaden aangepakt om ze comfortabeler en veiliger te maken.

De klinkerverharding wordt vervangen door een asfaltlaag, oneffenheden worden aangepakt en meteen worden ook de bushaltes vernieuwd. De werken duren ongeveer vijf weken en starten op 18 oktober 2021. Fietsers passeren aan de overkant, het gemotoriseerd verkeer wordt in één richting omgeleid.

Meer comfort, meer veiligheid

In het centrum van Kaprijke en Sint-Laureins wordt de klinkerverharding van de fietspaden langs beide zijden van de gewestweg (N434) vanaf de N456 tot voorbij de doortocht vervangen door een nieuwe asfaltlaag. Ook de busperrons worden aangepast voor een beter comfort van de busreizigers.

Werken met beperkte hinder

De aannemer werkt in twee fasen. Het midden van de gewestweg vormt de scheiding tussen de 2 gemeenten Sint-Laureins en Kaprijke. Tussen 18 oktober en begin november wordt gewerkt aan de fietspaden kant Sint-Laureins. Van begin november tot eind november wordt gewerkt aan de kant Kaprijke.

Voor het verkeer geldt de volgende regeling:

  • Fietsers rijden in dubbele richting aan de kant waar niet gewerkt wordt. Er wordt ook een lokale omleiding via de Kerselarenhoek en Graafjansdijk voorzien.
  • Voetgangers kunnen altijd de werfzone passeren.
  • Het verkeer op de gewestweg vanuit Eeklo rijdt langs de werfzone.
  • Het verkeer in de zuidelijke richting wordt omgeleid via N456 Molenstraat, Voorstraat, Eindeken en Waaistraat.

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

In 2022 nog fietspadvernieuwingen in Kaprijke

In de loop van 2022 worden nog verschillende ingrepen gedaan aan fietspaden van Kaprijke. Dan plannen we werken aan de fietspaden langs de N456 in Kaprijke en Evergem. Deze werken worden eerst nog afgestemd met andere lopende op geplande werken.

Updates via www.wegenenverkeer.be/Kaprijke