Gemeente Gemeente Kaprijke

Fietsdeel-pioniers gezocht in het Meetjesland

Gepubliceerd op 19 september 2019
Naast autodelen krijgt het concept fietsdelen ook steeds meer naamsbekendheid. In Eeklo en Aalter kun je bijvoorbeeld al gebruik maken van de blue-bikes aan de treinstations. Natuurpunt en Partners Meetjesland wil in de regio ook andere mogelijkheden van fietsdelen uitbouwen.

Wist je namelijk dat je ook particulier jouw elektrische (bak)fiets kan delen met anderen? Dégage Gent doet dit al en rijkt op dit moment tot in Vinderhoute (Lievegem). Daar kan je als Dégage-lid al een elektrische bakfiets gebruiken. Of wil je graag eens met een tandem op stap? Misschien is er wel iemand in je buurt die er een heeft die vast niet dagelijks wordt gebruikt.  

Ook voor mensen met een beperking denken we aan het delen van een rolstoelfiets of duofiets. Deze kan eigendom zijn van een organisatie voor mensen met een beperking, maar wellicht kansen bieden voor iemand die hier anders geen toegang toe heeft. Ook niet-BTW-plichtige vzw’s kunnen namelijk lid worden van Dégage. Dus ook andere organisaties die een bakfiets bezitten kunnen deze gaan delen.

Natuurpunt en Partners Meetjesland zoekt daarom pioniers die willen fietsdelen in de regio, misschien ben jij dat wel! Heb je interesse als aanbieder of deler? Zie je mogelijkheden in jouw gemeente of binnen jouw organisatie? Laat het even weten!

Meer info: www.meetjeslanddeelt.be of vanessa@npmeetjesland.be of 09 377 93 00

Dit project is mogelijk dankzij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen in het kader van duurzame mobiliteit.