Gemeente Gemeente Kaprijke

Inspiratiesessie duurzame Mobiliteit in Kaprijke

Tijdens de week van de mobiliteit (16 tot 22 september) gaat Vlaanderen massaal goed op weg! De ideale moment om eens een andere manier van verplaatsen te testen: de e-fiets, de trein, de deelauto of een combinatie? Test het eens uit en laat je alvast inspireren op 16 september door een e-fietser uit de gemeente Kaprijke en door Autodelen Meetjesland.

Autodelen
Heb jij af en toe een (tweede) wagen nodig? Al eens aan autodelen gedacht? Dat is een systeem waarbij je samen met anderen na elkaar gebruik maakt van dezelfde auto. Dat biedt tal van voordelen: Goedkoper, milieuvriendelijker en socialer! Bovendien heb je wel de lusten van autogebruik en niet de lasten van autobezit. Ook je (eigen) tweede wagen delen is mogelijk. Op die manier staat de wagen minder stil en verdien je een deel van de autokosten terug.
Hoe gaat het autodelen precies en wat zijn de mogelijkheden? Hoe zit het met de Verzekering, benzinekosten, onderhoud...? Autdelen Meetjesland legt het je allemaal uit op 16 september.

Elektrische fiets
David Lammens gaat dagelijks met de speedelec naar het werk in Gent. Dat gaat snel en onbezweet! David vertelt wat hem deed beslissen om dit met de fiets te gaan doen en om later een speedelec te leasen via het werk. Hij geeft een eerlijk beeld van wat de ontdekkingen zijn en wat de valkuilen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • ma 16 september 2019
    van 20 tot 21.30 uur

Waar

Administratief Centrum
Veld 1, 9970 Kaprijke