Gemeente Gemeente Kaprijke

Kaprijke 2019

Kaprijke zet in 2019 op Open Monumentendag het oude stadhuis en omgeving in de kijker. Uitzonderlijk is ook de zolder open (nog onder voorbehoud). De omgeving, dat is: kerk, kerkhof en even verderop: kalkbranderij en Paardenmarkt.

Je kan een kijkje nemen in de gevangenis van het stadhuis of op zolder naar Marc Dauwe gaan luisteren voor een gidsbeurt van 14.00 uur tot 15.30 uur (toegang zolder nog onder voorbehoud). Open Monumentendag wordt ook aangegrepen om een van onze zoniet dé grootste Kaprijkse beeldende kunstenaar ooit te belichten in het kader van het project Meetjeslandse Meesters van Comeet: Gaston De Mey. Zijn werk krijgt een passende plaats in Galerie Stadhuis.

Ook de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk en omliggend kerkhof zijn te bezichtigen, en even verderop kunt u op gezette tijden terecht in de woning van Marc Dauwe: om 10.00 uur en om 17.00 uur om er even rond te dwalen als een piraat in een 17de-eeuws scheepswrak en kennis te maken met heel vreemde scheepsgebruiken, om 11.00 uur en om 18.00 uur voor een rondleiding tussen meer dan 100 bizarre eeuwenoude Congolese attributen. Kom op tijd, want de rondleidingen zijn telkens voor maximum 20 personen.

Op wandelafstand op de Paardenmarkt gaan op Open Monumentendag de jaarlijkse en drukbezochte Paardenmarktfeesten door, met o.a. trekwedstrijden met authentieke boerenpaarden en een boekenverkoop voor het goede doel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 8 september 2019
    van 10 tot 18 uur

Prijs

Gratis

Waar

Galerie Stadhuis
Plein 1, 9970 Kaprijke

Organisatie

Cultuurraad Kaprijke