Gemeente Gemeente Kaprijke

Hulde verdienstelijke inwoners

Tweejaarlijks huldigt het gemeentebestuur, in samenwerking met de adviesraden, de inwoners die een verdienstelijke prestatie hebben geleverd binnen de domeinen Sport, Cultuur en Erfgoed, Jeugd en Verdienstelijke Inwoner. Ken jij of ben jij één van die uitzonderlijke bewoners van onze gemeente?
Binnen de categorie “Sport” kan men zich kandidaat stellen binnen vier categorieën: beste sportprestatie individueel, beste prestatie ploegsport, beste sportprestatie G-sport en sportverdienste van het jaar.

Voor “Cultuur en Erfgoed” zijn we op zoek naar kandidaten die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van kunst, cultuur of erfgoed in de gemeente. Dit kan betrekking hebben op een carrière als kunstenaar of ambachtsman, of op activiteiten die kunst, cultuur of erfgoed ondersteunen en bevorderen.

En wie heeft zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt op het vlak van jeugdwerking binnen de gemeente? Draag je kandidaat voor binnen de categorie “Jeugd”.

Maar er is meer. Naast bovenstaande domeinen zijn er nog tal van mensen passioneel bezig met hun hobby, beroep, of vrijwilligerswerk, en zijn er mensen die bijzondere ervaringen hebben meegemaakt of Kaprijke op één of andere manier op de kaart hebben gezet. Voorbeelden zijn succesvolle of startende ondernemers, vrijwilligers, oud-strijders, onthaalmoeders, hobbyiste, … Ook zij verdienen een plaatsje in onze eregalerij. Zij kunnen genomineerd worden voor de categorie “Verdienstelijke Inwoner”.

Hoe dien ik een kandidatuur in?
Enkel kandidaturen ingediend via het ter beschikking gestelde formulier of via het webformulier zijn ontvankelijk. Het formulier mag afgedrukt of gekopieerd worden. Losse formuliertjes zijn te verkrijgen aan de balies van de sportdienst, het administratief centrum, de bibliotheken en het OCMW. Enkel volledig ingevulde formuleren die de gemeentelijke diensten tijdig bereiken zijn ontvankelijk.

Voor de categorie Verdienstelijke Inwoner heb je tijd tot 1 augustus 2019. Voor de domeinen Jeugd, Cultuur en Erfgoed en Sport is de deadline 31 augustus 2019. De kandidaturen voor Jeugd, Cultuur en Erfgoed en Sport worden voorgelegd aan de betrokken adviesraden. De genomineerden voor de publieksprijs worden voorgesteld aan de inwoners via het volgende infoblad en op de website. Je krijgt dan zelf de kans om voor jouw favoriete Kaprijkenaar te stemmen, aan de hand van het webformulier, via e-mail of per brief en dit tot eind september 2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • vr 15 november 2019
    van 19 tot 22 uur

Waar

SOCK (Sport Ontspanning Cultuur Kaprijke)
Molenstraat 28, 9970 Kaprijke

Organisatie

Gemeente Kaprijke