Gemeente Gemeente Kaprijke

'Zelf je zeef belichten'

Deze workshop is op maat gemaakt voor cursisten die reeds een zeef hebben en thuis een klein ateliertje, waar ze kunnen drukken maar zonder belichtingsinstallatie.
Je maakt thuis een ontwerp/illustratie/tekening/foto en die stuur je digitaal door, van dit ontwerp worden er zeefdrukfilms gemaakt. Deze films kunnen we gebruiken om je beeld op de zeef te belichten. Je krijgt tijdens dit proces online ondersteuning. Ben je niet vertrouwd met photoshop of illustrator, geen probleem, dan bewerk ik de beelden en maak ze drukklaar.
We starten met een kort luikje theorie en dan gaan we de donkere kamer in, prepareren de zeef met lichtgevoelige emulsie en gaan dan belichten, ontwikkelen, uitspoelen, nakijken en retoucheren en nabelichten. Door dit arbeidsinstensieve procédé wordt de workshop opgedeeld in twee groepjes van 2. Twee cursisten in de voormiddag en twee in de namiddag. Bij je inschrijving je keuze van dagdeel doorgeven, meer info & flyer via email. Inschrijven is noodzakelijk wegens beperkte plaatsen en persoonlijke begeleiding.
Snelle beslissers die inschrijven voor 1 augustus 2022 ontvangen een verrassingsgeschenk!
Cursus voor gevorderden.
Dit is een UiTPAS Meetjesland activiteit met kansentarief.
Leerkrachten die deze cursus volgens krijgen een attest.

Wanneer

  • za 1 juli 2023
    van 9 tot 12.30 uur
  • za 1 juli 2023
    van 13.30 tot 17 uur

Waar

zeefdrukatelier karolien b
Koeistraat 14, 9971 Lembeke (Kaprijke)

Organisatie

zeefdrukatelier karolien b