Gemeente Gemeente Kaprijke

Zeefdrukworkshop 'Fotografische belichtingstechnieken'

Tweedaagse workshop: kennismaking met het fotografische belichtingprocédé van de zeefdrukramen, cursus voor gevorderden. Tijdens deze workshop, wordt op voorhand, thuis een tekening gemaakt of een digitale foto in wit-zwart op maximum formaat A5. Deze wordt naar me doorgestuurd via mail, zodat ik deze kan bewerken en een film in positief beeld kan maken. Er wordt met vrij harde contrasten gewerkt. Diegenen die met photoshop kunnen werken mogen zelf het beeld bewerken, er wordt op beeldformaat 13 x 18 cm gewerkt. Er wordt online ondersteuning gegeven bij de voorbereiding van je beeld.
Op de eerste cursusdag wordt er gedemonstreerd hoe je een zeefdrukfilm via de computer maakt en print, de films bekeken, de eventuele drukbaarheid verbeterd door retouches en daarna via het fotografisch belichtingsprocédé op de zeef gezet. De zeef wordt geprepareerd, zodat ze drukklaar is.
Heb je zelf een zeef en je wilt je beeld op je eigen zeef belichten zodat je er thuis nog verder kunt meewerken, dan lever je je zeef best een tweetal weken op voorhand in, zodat ik ze kan nakijken en ontvetten.
De tweede cursusdag wordt er gedrukt, dan is de belichting goed uitgehard en kan er zonder problemen gedrukt worden.
Er wordt gedeeltelijk met papiersjablonen gewerkt om bepaalde kleurdelen te drukken of af te dekken, maar vooral wordt er veel geëxperimenteerd met het drukken in diverse kleuren om zo tot een reeks kunstwerkjes (max. 20 exemplaren) te komen.
Na afloop van de workshop ben je de bezitter van een reeks unieke zeefdrukjes naar eigen ontwerp en een werkje van iedere andere deelnemer, als herinnering aan de workshop.
Leerkrachten die deze workshop volgen ontvangen een attest.
Workshop voor gevorderden.
Dit is een UiTPAS Meetjesland kansentarief activiteit.
Snelle beslissers die inschrijven voor 1 augustus 2022 ontvangen een verrassingsgeschenk!

Wanneer

  • za 26 november 2022
    van 14 tot 17.30 uur
  • za 10 december 2022
    van 14 tot 17.30 uur

Waar

zeefdrukatelier karolien b
Koeistraat 14, 9971 Lembeke (Kaprijke)

Organisatie

zeefdrukatelier karolien b