Gemeente Gemeente Kaprijke

Bloedafname rode kruis

Bloedafname Rode Kruis
Jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd. Maak altijd een afspraak om te doneren. Ook voor de mobiele bloedinzamelingen moet je een afspraak maken. Dit kan telkens via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00 (ma tem do: 9u tot 20u // vrij: 9 tot 18u // zat: 11u tot 18u).
De veiligheid van de donoren
De veiligheid van de donoren is altijd een topprioriteit van Rode Kruis, en dat is nu niet anders. Het spreekt voor zich dat de medewerkers alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen nauwkeurig opvolgen. Hiervoor neemt RK verschillende maatregelen. Lees ze hier na: https://www.rodekruis.be/.../waar-bloed-of-plasma-geven/
Er is tot op heden nog voor geen enkel respiratoir virus, inclusief coronavirussen en het griepvirus, aangetoond dat het overdragen kan worden via bloed. Bloed geven én krijgen is dus veilig.
Kom je doneren? draag dan een mondmasker.
Koorts, hoesten, keelpijn, verkouden, … in de laatste 14 dagen? Een gezinslid met COVID-19 of in contact geweest met (potentiële) coronapatiënten? Dan mag je nu NIET doneren!
Bovendien vragen we om niet-donoren (bv. kinderen) momenteel niet mee te brengen naar een donatie.

Wanneer

  • ma 3 oktober 2022
    van 17 tot 19.30 uur

Waar

SOCK (Sport Ontspanning Cultuur Kaprijke)
Molenstraat 28, 9970 Kaprijke

Contact