Gemeente Gemeente Kaprijke

Evenement of privéfeest in coronatijden

Gepubliceerd op 01 september 2020
Afhankelijk van de geldende maatregelen rond corona is het toegestaan om evenementen te organiseren. Bekijk zeker de evenementenmatrix voor je aan je evenement begint. Donderdag 24 september is er opnieuw veiligheidsraad. We trachten daarna zo snel mogelijk deze informatie een update te geven.
Welk evenement? Hoeveel personen?
Privaat feest binnen of buiten thuis (bv. communiefeest in de tuin) in eigen beheer of met professionele catering - In je gezinsbubbel + 5 andere volwassenen (wisselt niet, contact toegestaan), en max 10 personen in totaal. Geen afstand nodig.
Privaat feest in een feestzaal bv SOCK of restaurant met cateraar of in eigen beheer - In je gezinsbubbel + 5 andere volwassenen (wisselt niet, contact toegestaan), en max 10 personen in totaal. Geen afstand nodig.
Activiteit van een bedrijf, club of vereniging, dus in georganiseerd verband voor leden of medewerkers (ook banketten en recepties)

- Maximaal 50 personen mits social distancing en verplicht een verantwoordelijke aanwezig

Publiek evenement openlucht (bv buurtbarbeque) - Maximaal 400 personen toegelaten
Publiek evenement in een tent of zaal (bv eetfestijn vereniging) - Maximaal 200 personen toegelaten

Interessant

Bronnen

  • Info-coronavirus

https://www.info-coronavirus.be/nl/news/nvr-24-06/

  • Protocol evenementen

https://d34j62pglfm3rr.cloudfront.net/downloads/Exitprotocol_eventsector_V05.pdf via https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/

  • Protocols catering op evenementen

https://d34j62pglfm3rr.cloudfront.net/downloads/Exitprotocol_Event_Catering.pdf

https://heropstarthoreca.be/feestzalen-en-catering/

  • gids horeca

https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/coronavirus/toegelaten-economische/coronavirus-raadgevingen-voor

  • andere protocollen

https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/

De protocollen voor horeca en receptiezalen zijn nog in verdere ontwikkeling, dus mogelijks worden de maatregelen gaandeweg nog bijgewerkt. Ga via de linken tijdig een kijkje nemen voor de laatste versies.

Welke maatregelen zullen we in het SOCK nemen?

  • We afficheren waar mogelijk de maatregelen in de zaal, in de gang, in de toiletten, en in bijlage van dit bericht kan je ook voorbeelden vinden van communicatie om zelf extra af te drukken.
  • We voorzien desinfecterende handgel in muurpompjes in SOCK: aan de schuifdeur, aan de inkom van de kantine en aan de inkom ‘scheidsrechter’, vergaderzaal en toiletten. In Galerie Stadhuis zullen er te vinden zijn aan de beide ingangsdeuren, en in de toiletten. Deze worden tijdig bijgevuld.
  • De urinoirs die moeten vrijgehouden worden, om de 1,5-meterregel te kunnen respecteren zijn afgesloten. We voorzien in de toiletten papieren handdoekjes.