Gemeente Gemeente Kaprijke

Energie-ID: meet, registreer en bespaar op je energiefactuur!

Gepubliceerd op 23 oktober 2018
Door maandelijks je energieverbruik bij te houden (elektriciteit, gas en water) krijg je een zicht op je verbruik en bijgevolg ook op de mogelijkheden om te besparen. Energie-ID is een online tool om op een eenvoudige manier je meterstanden maandelijks te registreren.

Deze tool verwerkt je gegevens in eenvoudige grafieken en inzichten. Ontdek bijvoorbeeld of je verbruik volgens verwachting verloopt en hoeveel je momenteel bespaart. Je kan je gegevens ook vergelijken met gelijkaardige gebruikers. Deze online tool zorgt ervoor dat je bewuster omgaat met je verbruik met een besparing op je energiefactuur als gevolg. Vanuit energie-ID krijg je maandelijks een herinneringsmail om je meterstanden door te geven.  

Deze tool is ontwikkeld binnen Meetjesland Klimaatgezond en is een samenwerking tussen de veertien gemeenten van het Meetjesland (waaronder ook onze gemeente), Veneco en de Provincie Oost-Vlaanderen om gezamenlijke klimaatdoelstellingen te realiseren. Samen met de inwoners, bedrijven, scholen, handelaars, verenigingen, landbouwers willen we de CO2-uitstoot in de regio drastisch verminderen.

Deelnemen kan via www.energieid.be/groups/inwoners-meetjesland. Om je verbruik te kunnen meten en vergelijken met andere inwoners uit de regio is het belangrijk om je persoonlijke account handmatig te koppelen aan de groep "inwoners Meetjesland". Dit gebeurt immers niet automatisch.

Meer weten?

Woonwijzer Meetjesland           
tel. 09 378 61 70
info@woonwijzermeetjesland.be