Gemeente Gemeente Kaprijke

Eerste spadesteek Fietstunnel E34/N49/F423

Gepubliceerd op 21 november 2023
Op dinsdag 21 november stak het gemeentebestuur van Kaprijke, samen met aannemer Artes-Depret, de eerste spade in de grond voor de nieuwe fietstunnel onder de E34/N49. Samen met de genodigden en de pers werd dit historisch moment uitgebreid gevierd met een glas bubbels in de hand.

Aannemer Artes-Depret stond volledig paraat om deze symbolische handeling uit te voeren, inclusief graafmachine, containers en veiligheidshelmen. Voor de gelegenheid werden verschillende fietsverenigingen en de lokale scholen uitgenodigd om samen een belangrijke mijlpaal te vieren.

De eerste spadesteek markeert het begin van een ambitieus project ter bevordering van de veiligheid van fietsers, waarbij deze cruciale infrastructuurverbetering zich zal uitstrekken in het verlengde van de fietssnelweg F423, die loopt van Eeklo naar Zelzate. De fietstunnel verbindt daarbij de twee dorpen van Kaprijke en Lembeke op een veilige manier waardoor fietsers geen gebruik meer hoeven maken van de gevaarlijke oversteek aan het kruispunt aan de Vaartstraat.

Voor dit project werd ook beroep gedaan op subsidies van de Vlaamse overheid. “Dit project zal niet alleen het fietsverkeer stimuleren, maar ook een positieve impact hebben op onze lokale gemeenschap." volgens Minister van Mobiliteit Lydia Peeters. De minister onderstreept het belang van dit initiatief en verklaart: "Deze fietstunnel is niet alleen een infrastructuurproject, maar een belofte aan onze gemeenschap om de veiligheid van fietsers te verbeteren en duurzame mobiliteit te stimuleren. Samen zetten we een positieve verandering in gang voor de inwoners van Kaprijke en omliggende gebieden."

Onderaan deze pagina kan je de plannen bekijken van de fietstunnel. Deze wordt gerealiseerd met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.