Gemeente Gemeente Kaprijke

Dorpsdichter wordt dorpskunstenaar

Gepubliceerd op 05 januari 2021
Door de coronapandemie wordt de aanstelling van het collectief jeugddorpsdichters uitgesteld naar 2024. Marieke Van Hoestenberghe blijft een jaar langer dorpsdichter. Maar nog dit jaar gaat de gemeente op zoek naar een beeldende dorpskunstenaar voor de periode 2022-2023.

De coronapandemie kwam roet in het eten gooien van het poëzietraject voor de aanstelling van de eerste groep jeugddorpsdichters in onze gemeente. Het traject wordt daarom afgebroken en heropgestart najaar 2022 voor aanstelling in januari 2024.

Onze dorpsdichteres Marieke Van Hoestenberghe zegde toe om een jaartje langer te blijven en werd eind december dan ook één jaar langer aangesteld.

Sowieso bestond reeds het voornemen om het concept dorpsdichter te verruimen naar dorpskunstenaar. Door de coronapandemie en het uitstel van de aanstelling van de jeugddorpsdichters wordt dit nu versneld uitgerold en gaan we reeds dit jaar op zoek naar een beeldende dorpskunstenaar, die zal worden aangesteld in 2022 voor de periode van 2 jaar. 

Na het eerste dorpsdichterschap van een groep jongeren tenslotte zou alweer een nieuwe culturele discipline aan bod kunnen komen door bijvoorbeeld een dorpsmuzikant aan te stellen.

Het reglement vind je onderaan deze pagina.

Ben je niet meer mee? Begrijpelijk: hieronder in het kort de nieuwe planning!

2021: verlenging dorpsdichteres Marieke

2022-2023: eerste beeldende dorpskunstena(a)r(es)

2024: aanstelling eerste collectief jeugddorpsdichters