Gemeente Gemeente Kaprijke

Start werken dorpskernvernieuwing fase 2: Plein-Paardenmarkt

Gepubliceerd op 25 januari 2018
De rioleringswerken naar aanleiding van de dorpskernvernieuwing fase 2 te Kaprijke (Paardenmarkt) starten op maandag 29 januari 2018.

In het najaar van 2017 hebben de werken ter vernieuwing van de nutsleidingen, alsmede de wegeniswerken aan de gewestweg plaatsgevonden. 

Op 10 januari jl. zijn de bomen die ziek waren gerooid en zullen er bij de afwerking van het project nieuwe bomen worden aangeplant. 

Deze wegeniswerken zullen op 29 januari 2017 een aanvang nemen en, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, beëindigd worden net voor het bouwverlof deze zomer.  De werken worden uitgevoerd door gebr. Van Den berghe nv.

 De werken zullen gefaseerd worden uitgevoerd conform deze indicatieve timing:

 -      zuidelijke ventweg (vanaf café Blauwe Maan tot Zuidstraat): 29 januari tot 11 mei

-      westelijke ventweg (vanaf Zuidstraat tot aan ingang kerkhof): van 9 april tot eind juni

-      parkeerstrook recht tegenover garage Vereecke: eind juni

-      voetpaden even huisnummers (kant vanaf café Jockey tot aan garage Vereecke): 2 weken voor bouwverlof (eerste helft van juli )

 De werken op de zuidelijke en westelijke ventweg zullen elkaar dus overlappen in de periode van 9 april tot 11 mei. Tijdens de werken zal de werkzone volledig worden afgesloten. Binnen deze werkzone zullen in functie van de vorderingen der werken delen steeds toegankelijk gemaakt worden in de vorm van steenslag. De aannemer zal op gezette tijden hierover communiceren. Mochten er evenwel problemen zijn inzake bereikbaarheid, dan kan men steeds de aannemer contacteren en de ‘man met de witte helm’ aanspreken die steeds op de werf aanwezig zal zijn. Ook de gemeentelijke diensten staan ter beschikking mochten er tijdens de werf problemen zijn.

In verband met de vuilnisophaling wordt er op de dagen van ophaling gevraagd om het vuilnis vóór 7.00 uur buiten te zetten zodat het buiten de werfzone kan geplaatst worden voor ophaling.