Gemeente Gemeente Kaprijke

De werken aan de Heihoekse kerkwegel gaan beginnen!

Gepubliceerd op 04 augustus 2022
Onze geliefde kerkwegel krijgt een flinke upgrade. Er zal gewerkt worden om het comfort tijdens het wandelen en fietsen te verbeteren, zodat mensen nog meer kunnen genieten van dit mooie pad.

De werken worden uitgevoerd vanaf het kruispunt met Aveschoot tot aan het kruispunt met de Ledestraat (horecazone). Er zal een deel verhard worden en een deel in halfverharding worden aangelegd.

Een van de doelen is om het gehele jaar door een berijdbare verbinding te hebben tussen de dorpskern en de bossen. Daarom zal de buurtweg achter de huizen van Kerkakkerstraat nr 7 tot en met nr 17 worden verplaatst naar de zijde van de zgn. “Speculooswijk”. Op die manier zorgen we ervoor dat ook hier de weg op volle breedte kan worden aangelegd en dat de zichtbaarheid wordt verbeterd.

De werken beginnen halverwege de week van maandag 8 en duren tot en met woensdag 31 augustus 2022. De Eeklostraat (tussen rond punt en Ledestraat (richting N456,) en Heihoekse Kerkwegel worden volledig afgesloten zodat het doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N456 – Lembeke-Dorp – Aveschoot (richting Lievegem)/ Nieuwstraat (richting Eeklo). Het fietsverkeer langs de Heihoekse Kerkwegel zal omgeleid worden via de Ledestraat – Aveschoot – Kerkakkerstraat – Schampstraat – Bloemstraat.

Meer info over onze lopende projecten kun je vinden op www.kaprijke.be/openbare-werken-in-de-gemeente