Gemeente Gemeente Kaprijke

Dag van de Mantelzorg 2024

Gepubliceerd op 11 juni 2024
Op vrijdag 21 juni zetten we graag alle mantelzorgers in de bloemetjes, in samenwerking met Samana en aan z.

Mantelzorgers zijn een hoeksteen van de maatschappij. Eén op drie van de volwassen Vlamingen en één op vijf jongeren tussen 11-18 jaar is het vandaag. Quasi iedereen komt er ooit in zijn leven mee in aanraking: ofwel door mantelzorg te geven of door het te krijgen.

Toch blijft deze vorm van zorg vaak onderbelicht, ondergewaardeerd en onzichtbaar. Sommige mantelzorgers beseffen zelfs niet eens dat ze mantelzorger zijn. Daar willen we graag verandering in brengen samen met Samana en aan-z. Want mantelzorg is niet zo vanzelfsprekend. Denk maar aan boodschappen doen, wassen, post regelen, rekeningen betalen, de tuin onderhouden, een luisterend oor bieden. Mantelzorgtaken zijn heel divers en gaan vaak verder dan alleen het zorgende aspect.

Om onze lokale mantelzorgers eens in de bloemetjes te zetten, wordt op vrijdag 21 juni tussen 14.00 uur en 17.00 uur een speciale middag voor hen georganiseerd in de cafetaria van het woonzorgcentrum De Boomgaard in Lembeke. Er komt een spreker die uitleg geeft met tips voor mantelzorg. Ook wordt een presentje voorzien voor de mantelzorgers.

Wil je graag meer informatie? Ga dan naar de volledig vernieuwde website www.mantelzorgers.be. Hier krijgen mantelzorgers een centraal informatiepunt dat alle praktische informatie rond mantelzorg bundelt. Zo krijg je een helder overzicht van de verlofstelsels, premies en statuten die verspreid zitten over verschillende instanties.