Gemeente Gemeente Kaprijke

Dag van de kinderbegeleider, Week van de Kinderopvang

Gepubliceerd op 12 oktober 2022
Op 12 oktober vieren we de Dag van De Kinderbegeleider. En van 10 tot 16 oktober vieren we de Week van de Kinderopvang. Meer dan ooit staat het belang van kinderopvang in de publieke belangstelling. En terecht. Kinderopvang is een essentiële sector waar blijvend moet in geïnvesteerd worden.

Kinderbegeleiders en onthaalouders zetten alles op alles om er een fijne, leerrijke tijd van te maken, soms in moeilijke omstandigheden. Zij verdienen alle maatschappelijke waardering voor hun enorme inzet.

Vorige week besliste de Vlaamse Regering meer dan 100 miljoen euro extra in de kinderopvang te investeren. Door extra subsidies en betere werkomstandigheden geeft ze meer financiële zuurstof aan de sector. Dit is een eerste noodzakelijke stap naar een meer leefbare, kwalitatievere kinderopvang en een belangrijke investering.

Ondanks deze investering, blijft de roep groot en gaat het vooral over het verlagen van het maximum aantal kinderen per kinderbegeleider. De Vlaamse Regering heeft zich geëngageerd om overleg op te starten over de kindratio en te blijven inzetten op de toekomst van de kinderopvang.