Gemeente Gemeente Kaprijke

Cultuurraad en beheerraad van de bibliotheek

Het gemeentebestuur wil graag een integraal cultuurbeleid voeren, met focus op toegankelijkheid en op kwaliteit door dynamiek en vernieuwing.

Om het aantal samenkomsten te beperken en de werking in zijn geheel te vereenvoudigen, vallen de cultuurraad en de beheerraad van de bibliotheek samen qua leden en qua samenkomsten. Wie lid is van de cultuurraad wordt dus ook aangesteld als lid van de beheerraad van de bibliotheek. Op de agenda van de samenkomsten staan telkens punten van zowel de bibliotheek als het culturele leven in de gemeente in ruime zin.

In dit dubbele adviesorgaan zijn er ook twee werkgroepen, één voor cultuur en één voor bibliotheek. De werkgroep bibliotheek focust zich tijdens aparte samenkomsten op de bibliotheekwerking, de werkgroep cultuur bereidt de programmatie van de cultuurraad voor zoals Elfjuliviering, Erfgoeddag, de jeugdmuziekdag of Open Monumentendag.

Niet elk adviesraadslid hoeft in een werkgroep te zetelen. Omgekeerd kan je ook actief zijn in een werkgroep zonder lid te zijn van de adviesraad.

De cultuurraad / beheerraad van de bibliotheek komt doorgaans vier maal per jaar samen, twee maal voor de zomer en twee maal erna. De vergaderingen gaan door op dinsdag om 19.30 uur.

Samenstelling