Gemeente Gemeente Kaprijke

Covid herfstbooster in het Meetjesland

Gepubliceerd op 13 september 2022
De Covid-herfstboostercampagne schiet in september uit de startblokken. Ook in het Meetjesland maken de Eerstelijnszones Oost- en West-Meetjesland en de lokale besturen hier weer werk van.

De vier gekende vaccinatiecentra in Evergem, Aalter, Lievegem en Sijsele schalen opnieuw op en zullen elke Meetjeslander die dat wenst voorzien van een boosterprik. Ook de reservelijst Q-VAX wordt opnieuw opgestart.

Iedere inwoner van het Meetjesland boven de 18 jaar die ten minste twee prikken van het AstraZeneca-, Moderna- of Pfizer-vaccin of één prik van het Johnson&Johnson-vaccin kreeg, zal opnieuw een uitnodiging voor een booster ontvangen. Dit om iedereen een pak meer beschermd het najaar in te laten gaan.

De volgorde verloopt van oud naar jong, maar er zijn toch enkele uitzonderingen. Zo komen mensen met immuniteitsproblemen en zorgpersoneel eerder aan bod. In deze twee doelgroepen wordt iedereen boven de 12 jaar uitgenodigd. Daarnaast blijven ook de kinderen die 5 jaar worden een uitnodiging ontvangen.

De uitnodiging blijft op dezelfde gekende manier verlopen. Je kan dus binnenkort een uitnodiging via je e-box en de post verwachten. We blijven vragen je afspraak te bevestigen of te annuleren indien je niet wenst te komen. De stappen vind je terug op de uitnodiging.

Q-VAX, de reservelijst waarop men zich kan aanmelden om in aanmerking te komen voor een vaccin als andere mensen niet opdagen, zal binnenkort ook opnieuw gelanceerd worden om iedereen de kans te geven nog wat sneller gevaccineerd te worden. Dit zal op dezelfde manier verlopen. De website wordt binnenkort weer opengesteld voor registratie en we raden dan ook aan je hierop aan te melden.

Indien mensen nog helemaal niet gevaccineerd werden, kunnen zij zelf contact opnemen met het vaccinatiecentrum om een afspraak vast te leggen. Zij worden namelijk niet automatisch uitgenodigd.

Meer info rond Covid in het Meetjesland is nog steeds te vinden op de website www.covidmeetjesland.be. De callcentra van de vier vaccinatiecentra blijven beschikbaar.