Gemeente Gemeente Kaprijke

Coronavirus: wat moet je als Belgisch burger weten?

Gepubliceerd op 14 februari 2020
Alle info op www.info-coronavirus.be en via het gratis info-nummer 0800/14 689.

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, begrijpen wij dat ook onze burgers zich vragen stellen over hun veiligheid.
Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen.

U, als burger, kunt op de website ook per mail uw vragen kwijt of kan telefonisch contact nemen op het gratis info-nummer 0800/14 689.

Op de twitter-account (@be_gezondheid) en facebook-pagina van de FOD informeert men doorlopend over alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee burgers zichzelf kunnen beschermen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.