Gemeente Gemeente Kaprijke

Beweeg in je buurt per fiets of te voet! Parkings Lembeekse bossen gesloten!

Gepubliceerd op 23 maart 2020
Wandelen, lopen en fietsen zijn in deze Corona-tijden de enige toegestane buitenactiviteiten. Maar met de wagen naar het bos rijden is een niet-noodzakelijke verplaatsing en dus verboden. Ook paardrijden, jagen en hengelen is verboden.

Waar moet je op letten als je een frisse neus wil halen?

  • Wandelen en fieetsen in de natuur is gezond. Maar ga alleen wandelen, met het gezin, of met ten hoogste twee personen die niet tot hetzelfde gezin behoren. Vermijd wandelingen met grootouders of mensen uit de risicogroepen.
  • Wandelen, lopen en fietsen om een frisse neus te halen zijn de enige toegestane buitenactiviteiten. Jagen, hengelen, paardrijden en andere recreatie is verboden.
  • Trek bij voorkeur zo dicht mogelijk bij huis de natuur in! Verplaats je dus van thuis te voet of met de fiets. Verplaatsingen met de wagen voor recreatieve doeleinden zijn verboden.
  • Hou minimaal 1,5 meter afstand tegenover mensen die niet tot je gezin behoren. Als het zo druk is in het bos of natuurgebied dat je de afstandsregels niet strikt kunt naleven, doe je er best aan terug naar huis te keren en op een ander moment de natuur in te trekken.
  • Het is niet toegestaan om eventuele speeltuigen te gebruiken.
  • Barbecuezones en bivakzones worden afgesloten en mogen niet gebruikt worden. Ook banken, (picknick)tafels en kijkhutten worden afgesloten in de grootste domeinen.

Natuur en Bos lijst alle info nog eens mooi op en zorgt voor de nodige updates.

In hun besluit bevestigen ze zo nog eens de reeds gecommuniceerde maatregelen van het crisiscentrum. (zie bijlages) Door de vele wandelaars is het belangrijk om de veiligheid te garanderen voor iedereen. Daarom is er besloten om het paardrijden en jagen tijdelijk niet toe te staan. 

Parkings in en rond de Lembeekse Bossen zijn gesloten

De parkings van de Lembeekse bossen worden gesloten om onnodige verplaatsingen te ontmoedigen. Dit geldt zowel voor de gemeentelijke als de privéparkings van de Horeca.

Dit gaat om de parkings aan de ingang van de bossen en de Horeca, maar ook aan de Bevende Hazelaar en aan het Bardelaeremuseum.

De bossen blijven wel open voor wandelaars en fietsers. Het is echter niet de bedoeling dat men zich met de auto verplaatst. Beweging in eigen buurt blijft de norm.

De politie zal controle doen op mensen die zich onnodig verplaatsen. Mensen die parkeren op de gesloten parkings of op de bermen in de wijk zullen worden beboet.

Klanten van De Boshoeve kunnen nog altijd terecht voor afhalingen. 

Specifieke vragen over wat mag en wat niet? Lees de meest recentste versie van de FAQ.