Gemeente Gemeente Kaprijke

Wil jij najaar 2022 je Lembeekse hobbyplek tonen aan het publiek?

Gepubliceerd op 07 juni 2022
De gemeente wil in het najaar van 2022 tijdens de Speculoosfeesten in Lembeke de eerste editie organiseren van een jaarlijkse fietsroute genaamd “Buren met Talent”. In 2023 gaat het evenement door in Kaprijke.

Eerst even duidelijk stellen waarover het níet gaat, zodat er geen verwarring is. Kunstwerkt vzw, hét aanspreekpunt voor de actieve kunstbeoefenaar in Vlaanderen, organiseert jaarlijks de Open Atelierdagen voor Beeldende Kunst over heel Vlaanderen en Brussel.

Waarover gaat het dan wél? De gemeente Kaprijke wil een jaarlijkse fietstocht organiseren langs kunstenaars, ambachtslieden en creatievelingen in de gemeente. Struin even door de foto's hieronder: we zien het echt heel breed!

Iedereen die thuis een eigen plekje heeft, daar passioneel iets doet en dat graag gratis wil tonen, is uitgenodigd om deel te nemen. De activiteit zal afwisselend in Kaprijke en Lembeke doorgaan tijdens een van de bestaande kermissen.

Laat je zeker niet afschrikken door de term “atelier”. We zoeken zeker niet alleen professionele werkplaatsen. Een mooi verzorgde werkplek kan natuurlijk, maar we zijn even nieuwsgierig naar de garage, het tuinhuis of de schuur waar jouw creatieve schepping of noeste ambacht gebeuren.

Het is evenmin een wedstrijd of een zoektocht naar het mooiste werk. Veeleer willen we inwoners kansen geven om hun talenten te tonen aan hun mede-inwoners, onszelf en iedereen verrassen dat er meer mensen in ons dorp creatief bezig zijn dan we denken, en na de lastige coronatijd mekaar eindelijk weer gewoon ontmoeten. De gemeente was dit al langer van plan en nam het evenement op in de meerjarenplanning, maar corona kwam roet in het eten gooien voor een eerste editie in 2020 en 2021.

Wil jij meedoen? Laat ons dan tegen uiterlijk 31 juli je naam, adres en kunst of ambacht of andere bezigheid weten via cultuur@kaprijke.be!

Tijdens de zomermaanden roepen we alle deelnemers dan samen om afspraken te maken en de organisatie vast te leggen, zoals de precieze datum van het opendeurweekend of -dag. De Speculoosfeesten gaan dit jaar door tussen donderdag 15 en dinsdag 20 september. Wij maken tenslotte een mooie route met de adressen van alle deelnemers, en gieten die route in een handige brochure.

Snuister zeker eens in de foto's hieronder: we zoeken echt iederéén die creatief en/of ambachtelijk bezig is!