Gemeente Gemeente Kaprijke

Bloed geven

Wat

Rode Kruis zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in onze gemeente. Ook tijdens de Corona-crisis blijft bloed doneren van groot belang om de voorraden op peil te houden.

Waar doneren?

Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats. Rode Kruis-Vlaanderen kijkt immers naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in een van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen gaan doneren. Kijk op rodekruis.be/bloed waar en wanneer je kan gaan doneren.

SOCK Kaprijke tussen 17.00 uur en 19.30 uur

  • Maandag 8 januari 2024
  • Maandag 25 maart 2024
  • Maandag 1 juli 2024
  • Maandag 23 september 2024

Bartoutcourt Lembeke tussen 17.00 uur en 19.30 uur

  • Vrijdag 19 januari 2024
  • Donderdag 11 april 2024
  • Vrijdag 19 juli 2024
  • Vrijdag 4 oktober 2024

Maak een afspraak

Je maakt een afspraak voor je donatie, zodat het Rode Kruis de donoren maximaal kan spreiden.

Meer info of een afspraak maken via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00.

Omdat jij of je buurman het misschien ooit nodig hebben

Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dat geldt dus ook voor jou of je buurman. Op dit moment geeft maar 3% van alle Vlamingen bloed-, plasma- of bloedplaatjes. En daar wil Rode Kruis-Vlaanderen verandering in brengen. Als in 2020 4% van de bevolking doneert, dan zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Hoeveel geven wij?

Het Rode Kruis roept elke stad en elk dorp op om er samen voor te zorgen dat we dat extra procent halen. Vandaag telt ons dorp 4,7% donoren. We zijn daarmee bij de betere leerlingen van de Meetjeslandse klas. Dat is mooi, maar het kan altijd beter. Help jij mee om van ons dorp het vrijgevigste dorp te maken? Kom dit jaar minstens 1 keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar 1% meer bloed-, plasma- en bloedplaatjes te gaan in onze gemeente. Op rodekruis.be/onsdorpgeeft vind je een interactieve kaart waarop je kan zien hoeveel donoren er al zijn in onze gemeente. Ga je mee de uitdaging aan om daar tegen eind dit jaar 1% bij te doen?

#Onsdorpgeeft

Ga je doneren in jouw buurt? Laat dan zien dat je geeft en neem een selfie. Deel deze met #Kaprijke en #onsdorpgeeft op Instagram en/of Twitter. Rode kruis verzamelt de foto's van al deze donoren op hun pagina.

Hoe aanvragen