Gemeente Gemeente Kaprijke

Blijf niet zitten met zorgen, vind de juiste steun via Kzitermee

Gepubliceerd op 12 december 2023
Tijdens de Warmste Week van 2023 wordt speciaal aandacht gegeven aan mentaal welzijn voor jongeren met het thema “Opgroeien zonder zorgen”. Daarom werd de website Kzitermee.be gelanceerd.

Gedurende de Warmste Week, van 18 tot en met 24 december, vragen tal van organisaties en vrijwilligers aandacht voor de mentale zorgen van onze jongeren.

Dit online platform bundelt alle organisaties en diensten die rond geestelijke gezondheid werken in de gemeente, de regio Meetjesland en Vlaanderen. Zo kunnen jongeren (en volwassenen) uit het Meetjesland de gepaste informatie, hulpverlening of contacten vinden.

Mentaal welzijn in de kijker

Eén op de vier Belgen voelt zich slecht in zijn vel of wordt in zijn leven geconfronteerd met een psychisch probleem. Nog meer mensen krijgen er onrechtstreeks mee te maken, bijvoorbeeld omdat ze partner, ouder, kind, collega … zijn van een persoon met een psychisch probleem.

Toch is er vaak een grote drempel om hulp te zoeken of vinden we niet meteen de hulp die we nodig hebben. Door een duidelijk overzicht te maken van alle hulp in het Meetjesland, wil de website de stap naar professionele hulp verkleinen. In enkele klikken begeleidt de tool de burgers naar de juiste hulpverlening. Je kan aanduiden voor wie je hulp zoekt, voor welk thema en in welke regio of gemeente. Burgers kunnen via de website rechtstreeks contact opnemen met de organisatie en een hulpvraag stellen. Ook professionals en mensen die hulp zoeken voor iemand anders kunnen terecht op de website. Kzitermee.be helpt het taboe doorbreken en zet je op weg naar de juiste organisatie. 

De website is het resultaat van een samenwerking tussen de negen lokale besturen (Kaprijke, Lievegem, Evergem, Assenede, Sint-Laureins, Zelzate, Aalter, Eeklo en Maldegem), de Eerstelijnszone Oost en West Meetjesland, partners in de geestelijke gezondheidszorg en Logo Gezond+ vzw.

Ga naar Kzitermee.be wanneer je hulp zoekt voor jezelf of iemand anders.
Blijf er niet mee zitten. Praat erover.