Gemeente Gemeente Kaprijke

Bevolkingsonderzoeken terug opgestart

Gepubliceerd op 30 juni 2020
De Bevolkingsonderzoeken voor kankeropsporing worden allemaal terug hervat. Dit gebeurt gefaseerd waarbij in mei de Bevolkingsonderzoeken Baarmoederhals- en Dikkedarmkanker al terug begonnen zijn. Deze maand is het de beurt aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.

Alle maatregelen zijn genomen om de screeningsmammografieën veilig terug op te starten. De uitnodigingsbrieven werden verstuurd en de eerste afspraken zijn voor deze week vastgelegd. Meer informatie vindt u op onze website www.borstkanker.bevolkingsonderzoek.be.

Had u een afspraak staan tussen 16 maart en 28 juni? Dan wordt u met voorrang opnieuw ingepland. U krijgt hiervoor een nieuwe uitnodigingsbrief met een nieuwe afspraak. Aangezien de beschikbaarheid van afspraken erg kan verschillen door de diverse maatregelen die genomen werden om veilig te werken, zal de uitrol echter niet overal even snel kunnen gaan.

In de ziekenhuizen is ook voldoende capaciteit om bijkomende onderzoeken uit te voeren na een afwijkend screeningsresultaat.

De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij. Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep behoort en het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen.

Vroege opsporing heeft enkele belangrijke voordelen: doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling vermeden worden en is de kans opĀ  volledige genezing groter.

In samenwerking met Logo Gezond+ vzw.