Gemeente Gemeente Kaprijke

Gemeente herneemt procedure voor verplaatsing deel Bentillepad

Gepubliceerd op 02 mei 2019
De procedure voor de heropening van buurtweg nr. 27, beter gekend als het Bentillepad, krijgt een vervolg. De gemeenteraad besliste gisterenavond om het dossier terug op te starten.

De gemeenteraad heeft op 22 juni 2017 beslist om het Bentillepad te heropenen. Uit gesprekken met de aangelanden bleek het wenselijk om een deel van de buurtweg te verleggen, met als doel de rechttrekking van het traject en om het gebruik van enkele landbouwpercelen die de buurtweg doorkruist, mogelijk te maken.

Op vandaag blijkt dat het openbaar onderzoek destijds foutief werd gevoerd aangezien de aangelanden niet waren aangeschreven. Er werd beroep aangetekend bij de bevoegde minister tegen het besluit van de deputatie omtrent de verlegging van de buurtweg.

Bijgevolg besliste de gemeenteraad gisteren om alle eerdere beslissingen met betrekking tot deze procedure in te trekken en een nieuwe procedure voor de wijziging van een deel van deze buurtweg te hernemen, zodat dit project in goede verstandhouding met alle betrokkenen gerealiseerd kan worden.