Gemeente Gemeente Kaprijke

Ben jij al aangemeld bij BE-Alert?

Gepubliceerd op 20 mei 2019
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van noodsituaties via sms, e-mail of telefoon.

BE -Alert is een alarmeringssysteem waarmee de gemeente jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE -Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.


BE -Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE -Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE -Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen. Je hoeft dus niet per se een smartphone te hebben om op de hoogte te blijven.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE -Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Kaprijke en werkt in Brussel, Antwerpen, Gent, …? Registreer dan beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen, … bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema, … Inschrijven is volledig gratis.

Registreer je vandaag nog

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo
volledig mogelijk in en het systeem doet de rest.