Gemeente Gemeente Kaprijke

Kunstenaars gezocht die atelier willen open stellen voor publiek

Gepubliceerd op 08 januari 2021
Op 7, 8 en 9 mei 2021 organiseert KUNSTWERKT vzw het eerste open atelierweekend voor beeldende kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Lokale beeldende kunstenaars kunnen zich van 11 januari tot en met 15 februari aanmelden om deel te nemen. Deelname is gratis.

Geen magischer plek dan het atelier, waar beeldende kunstenaars op ideeën broeden, schetsen maken en nieuwe technieken uitproberen. Het is een veilige cocon waar ze inspiratie zoeken en mogen prutsen, een plek waar een beeldend werk een vaak zoekend proces doormaakt vooraleer het ‘af’ is. Doorgaans is het een plaats waar pottenkijkers zelden welkom zijn, maar tijdens Atelier in Beeld is het dé plek bij uitstek waar kunstenaars en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, een uitgelezen moment om beeldend werk op een laagdrempelige manier te tonen en te ontdekken.

Klodders verf en potloodschilfers

Een atelier kan vele vormen aannemen. Het is een werkplek waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, weefgetouwen en garen, resten klei en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken, … Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer in het huis, een leegstaand pand, of gewoon aan de keukentafel. Eén ding hebben al deze verschillende plekken gemeen: er is tijd en rust om te werken.

Wil je deelnemen?

Ben je beeldende kunstenaar, een student of leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, de begeleider of kunstenaar in een zorginstelling met een atelier, medewerker van een jeugdhuis met een atelierwerking, een coördinator of lid van een groepsatelier, kortom, heb je een link met een atelier voor beeldende kunst en ben je enthousiast om de deuren van je atelier open te gooien voor het publiek? Neem dan deel aan Atelier in Beeld!