Gemeente Gemeente Kaprijke

Vernieuwen asfalt in de Moerstraat (N434)

Gepubliceerd op 15 mei 2019
Op maandag 20 mei 2019 start de firma Stadsbader in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer met de aanleg van een nieuwe toplaag asfalt op de N434, tussen het kruispunt met de Waaistraat en het kruispunt met de Sint-Jansstraat.

De werken zullen onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden vijf werkdagen duren. Gedurende de werkzaamheden is er een gewijzigde verkeerssituatie langsheen dit traject.

De werken zullen in twee fasen uitgevoerd worden. Op maandag, dinsdag en woensdag zal de oude toplaag afgefreesd worden en zal lokaal bestemmingsverkeer mogelijk blijven, mits lichte hinder.

Op donderdag zullen de asfalteringswerken plaatsvinden en op vrijdag zullen de markeringen aangebracht worden. Vooral tijdens de asfalteringswerken, gepland op donderdag, zal het niet mogelijk zijn voor de bewoners om de woning en/of handelszaak te bereiken.

Er zal tijdens de werken een omleiding voor gemotoriseerd verkeer voorzien zijn via de Waaistraat – Voorstraat – N456 – Molenstraat, en dit in beide richtingen. Binnen de werkzone zal een snelheidslimiet van 30 km/u ingesteld worden. Voor fietsers is er geen wijziging van de verkeerssituatie: de doorgang op het bestaande dubbelrichtingsfietspad blijft gegarandeerd.