Gemeente Gemeente Kaprijke

Applaus aan alle helden

Gepubliceerd op 19 maart 2020
Tijdens deze moeilijke periode is er een grote groep mensen die zich volledig inzet voor onze samenleving.
 
Denk daarbij aan de mensen in de zorg die zich onvermoeibaar inzetten om het virus te bestrijden. Maar vergeet ook niet de mensen in de winkels en in het transport die onze samenleving nog doen draaien. Dit zijn de helden van onze maatschappij en zij verdienen een applaus.
 
Daarom willen we samen met andere initiatieven iedereen oproepen om aanstaande vrijdag 20/03/2020 om 12:00 vanuit zijn of haar raam een warm applaus te geven aan deze helden. Ook zullen vanavond om 20:00 de kerkklokken luiden in Kaprijke en Lembeke.
 
Als teken van waardering en hoop hangen we massaal een witte handdoek, t-shirt, laken, doek, … We kunnen kinderen die thuis zitten tekeningen laten maken om aan het raam te hangen. Dan tonen we met zijn allen ook met dit klein gebaar dat we meeleven met alle mensen die zich inzetten voor anderen. Laat dit zeker hangen zodat zij dit kunnen zien als ze terugkeren naar hun huis.
 

We willen iedereen er aan herinneren dat het geenszins de bedoeling is om samen te scholen en we moeten de afstandsregels absoluut respecteren. Blijf thuis maar laat je zo hard mogelijk horen!