Gemeente Gemeente Kaprijke

Alle Oost-Vlamingen verplicht om mondmasker te allen tijde bij zich te hebben

Gepubliceerd op 21 oktober 2020
Vanaf 20 oktober zijn alle Oost-Vlamingen verplicht om te allen tijde een mondmasker bij zich te hebben. Deze verplichtingen geldt voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Het dragen van een mondmasker is in de provincie Oost-Vlaanderen nu ook verplicht in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen, op de recyclageparken en op openbare begraafplaatsen. Op deze manier wil de gouverneur duidelijke en coherente maatregelen in alle gemeenten en steden van Oost-Vlaanderen.

Naar aanleiding van Allerheiligen wordt er een grote drukte verwacht op de openbare begraafplaatsen. Afstand houden kan op bepaalde momenten moeilijk worden. Bovendien bezoeken mensen uit verschillende steden en gemeenten en van verschillende generaties de begraafplaatsen. De verplichting voor het dragen van een mondmasker op begraafplaatsen is van kracht van maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november 2020 en geldt zowel op de openbare begraafplaatsen als op de parkings ervan.

In de bijlage vind je het politiebesluit van 20 oktober 2020 van de gouverneur van Oost-Vlaanderen betreffende de aanvullende maatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus.