Gemeente Gemeente Kaprijke

Reserveer je stoel voor Alicja Gescinska op 24 juni

Gepubliceerd op 06 juni 2018
Op zondag 24 juni 2018 om 10.30 uur wordt de auteur in Galerie Stadhuis geïnterviewd door Koen Van de Wiele over haar debuutroman Een soort van liefde.

Met Een soort van liefde realiseerde ze haar lang gekoesterde wens om de liefde te beschrijven in een roman met filosofische inslag.

In de roman staat Elisabeth voor de taak om na de dood van haar vader, een gerenommeerde professor Duitse cultuurgeschiedenis, zijn huis leeg te maken. Doordat ze nooit goed met haar vader op kon schieten, lijkt deze opdracht aanvankelijk niet echt zwaar. Maar als Elisabeth een brief ontvangt, geadresseerd aan haar vader, openen zich kamers van het verleden waarvan ze niets wist... En liefdesverhaal dus, over vele soorten liefde: van een moeilijke liefde tussen vader en dochter, en van een onverhoedse liefde tussen een oudere professor en een jonge studente.

Alicja Gescinska is filosofe en schrijfster. In 2011 verscheen De verovering van de vrijheid, een pleidooi tegen morele onverschilligheid en luiheid. Gescinska promoveerde in Gent en doceerde onder andere in de VS. In 2016 verscheen haar debuutroman Een soort van liefde. Het boek werd bekroond met de Vlaamse Debuutprijs. Ze is ook bekend van het Canvasprogramma Wanderlust, waarin ze filosofische gesprekken voert met internationaal gerenommeerde denkers, schrijvers en wetenschappers.

De roman is beschikbaar in de bibliotheken van Kaprijke en Lembeke.

De plaatsen zijn beperkt. Reserveren is aangewezen op tel. 09 323 90 57 of via e-mail: bibliotheek@kaprijke.be. Prijs bij reservatie: 5 euro, zonder reservatie: 8 euro.