Gemeente Gemeente Kaprijke

AFS zoekt gastgezinnen voor buitenlandse studenten

Gepubliceerd op 07 mei 2019
Ontdek een nieuwe wereld samen met je familie en vrienden zonder lange vluchten, hoge reiskosten of strakke reisplanning. Als gastgezin haal je de wereld in huis. In augustus verwelkomt AFS 180 meisjes en jongens van over de hele wereld, die op uitwisseling komen naar Vlaanderen.

De AFS-studenten verblijven een trimester of een jaar in een gastgezin. Je leert samen omgaan met diversiteit én bouwt levenslange en wereldwijde vriendschappen op!

Echt iedereen kan gastbroer, -zus of –ouder worden! Zolang je over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd bent in andere culturen en graag met jongeren omgaat, dan ben jij de persoon of het gezin dat we zoeken! Via huisbezoeken gaan onze vrijwilligers met kandidaat-gastgezinnen in gesprek om hun verwachtingen en die van hun mogelijke gastzoon- of dochter af te toetsen.

Elk gastgezin krijgt:

  • persoonlijke begeleiding door ervaringsdeskundigen
  • een AFS-contactpersoon in de buurt
  • 24/7 ondersteuning door professionele staf
  • vergoeding voor bepaalde kosten
  • informele ontmoetingen met andere gastgezinnen

 

AFS is een internationale, niet-commerciële en educatieve uitwisselingsorganisatie die jongeren en gezinnen interculturele leerkansen biedt, en hiervoor een beroep doet op een grote groep plaatselijke en enthousiaste vrijwilligers.

Interesse?

Overweeg je om je huis en je hart open stellen voor een AFS-student? Wil je meer informatie?

Twijfel niet, en neem vrijblijvend contact op met AFS via www.afsvlaanderen.be/beleef, het nummer 015 79 50 10, info@afsvlaanderen.be of via Facebook (@afsvlaanderen).