Gemeente Gemeente Kaprijke

Aangepaste maatregelen tijdens civiele noodsituatie voor ruimtelijke ordening

Gepubliceerd op 02 april 2020
Op 20 maart 2020 werd een decreet over maatregelen in het geval van een civiele noodsituatie met betrekking tot de volksgezondheid goedgekeurd.

Dit houdt in dat handelingen of exploitaties die betrekking hebben tot een civiele noodsituatie zijn vrijgesteld van vergunningsplicht of meldingsplicht. Op deze manier kunnen ziekenhuizen snel noodgebouwen plaatsen. Er is wel een minimum aan bekendmaking noodzakelijk. Voor aangevraagde vergunningen zijn er ook aangepaste maatregelen. De vergunningverlening wordt niet stilgelegd, maar er gelden wel langere beslistermijnen.

Indien jouw instantie gebruik wil maken van de bovenstaande regeling, dan dien je uiterlijk de dag voor de start van de werkzaamheden een e-mail of brief te versturen aan de gemeente, de provincie én het Departement met de nodige info en dit via een aanplakking ter plaatse bekend te maken. De gemeente, het gewest en de provincie zullen de kennisgeving publiceren op hun website. De periode van de noodtoestand is per besluit vastgelegd tussen 20 maart en 17 juli 2020. 

Meer info? Kijk op www.omgeving.vlaanderen.be/noodmaatregelen-coronavirus